Kennel Haus DisCha - Schæferhunde

Til minde om

Haus DisCha Asta
Født den 3. juli 2008 - død den 15. september 2017
 
I juli 2008 fik vi vores første kuld i eget kennelnavn. Gimmi fødte desværre kun 3 hvalpe, men det lå hurtigt i kortene at Børge skulle have en afløser for Gimmi.
Valget faldt på dig Asta - fra start af livet og til det endte, var du ubetinget Børge's hund.
Men du var meget mere. Du var en hund med en enorm stor psyke og selvtillid og selv om du i 2011 desværre var ude for en stor skade i forbindelse med gruppe C, kom du efter det og Børge fik aflagt en IPO 1 prøve samt avlskåring med en flot beskrivelse.
Vi var så stolte som opdrættere.
 
Du elskede at være på træningspladsen, hvis bare Børge var i nærheden - så var du i dit es. Den sidste tid på træningspladsen var i selskab med Cecilie til agility.
Ligesom I var ved at være klar til konkurrencer i agility - skete der desværre det, at du fik revet en muskel over i dit ene bagben. En skade du desværre aldrig kom dig 100% over.
Vi er så heldige at have Barca efter dig - en kærlig og dejlig hundedreng.
 
Kære Asta - nu er du i hundehimlen og leger med din bedste ven Chicco. Jeg ved at denne leg vil vare for evigt.
 
Gitte
 
 ______________________________________________________________________
 
 

 

Disager's Chicco
Født den 21. november 2004 - Død den 2. marts 2016

I slutningen af 2004 besluttede vi os for, at jeg skulle have en ny hund at træne med. Valget faldt på Kennel Disager på Sjælland, hvor de havde et lækkert kuld brugshundehvalpe efter Satoris Znilde og Ury vom Fuchsgraben. Det blev starten på en lærerig procces - da arbejdet med en schæfer efter brugshundelinjer, var noget nyt for mig. Ingen tvivl om at Chicco blev en stor udfordring for mig, da han havde så ekstremt meget drift - specielt i lydighed. Mit temperament og Chicco's høje drift, gav da også udslag i flere besøg på skadestuen efter træning.
Men som årene gik og vi fik "styr" på hinanden, lykkedes det at få aflagt en IPO 2 prøve. Efterfølgende stillede vi til udtagelse i IPO 3, men fik desværre ikke point nok til en DM billet.
Chicco's ekstreme lyst til at lave noget, gav desværre udslag i forstuvede forben og når han så var fit igen og vi begyndte træningen endte han desværre igen med halthed. Derfor besluttede jeg, at droppe konkurrencetræningen med ham i en alder af blot 8 år. Jeg fortsatte dog træningen af alle tre discipliner og han elskede at komme med ud og træne.

Kære Chicco - jeg savner dig ufatteligt meget, jeg savner at træne med dig og jeg savner dit skønne tillidsfulde blik fra de mørkebrune øjne.
Selvom jeg havde de store planer for dig og mig, og at de ikke gik som ventet - ville jeg ikke have undværet dig og dit skønne væsen. Du var den bedste repræsentant for schæferhunden - du var en ENER.

Gitte

 ______________________________________________________________________________


ChaDe's Mercedes - kaldenavn Isa
Født den 17.november 2008 - Død den 5. februar 2014 

Isa blev hentet på Sjælland da hun var 4 mdr. gammel. Planen var at hun skulle indgå i vores avl, men HD fotograferingen viste desværre C på begge hofter.
Dette betød dog intet for den lille friske og altid glade hund hun var. Hun var altid den lille "bitch" og bestemte dame i huset - og hun havde absolut ingen problemer med at sætte den øvrige flok på plads.
Isa blev Cecilie's hund og træningskammerat, og de nåede da også at stille til lidt konkurrencer i DcH programmet.
Men bedst som planen var, at år 2014 skulle være det år hvor parret skulle avancere til B-klassen, ja så blev Isa desværre ramt af spondylose.

Kære Isa, planen var jo egentlig at du og jeg skulle have trænet IPO sammen - men vi havde bare ikke kemien sammen på træningspladsen.
Helt anderledes var det heldigvis herhjemme - hvor vi to altid kunne hygge os i haven, ja, du skulle altid ligge i det bed som jeg havde gang i...................... og i stuen hvor du altid lige skulle ligge ved sofaen, så du kunne blive nusset hele aftenen.
Du skal vide at savnet af dig er enormt og fuldstændig uvirkeligt - jeg er så ked af,at jeg ikke fik sagt rigtigt farvel til dig - men jeg ved at du har det godt og smertefrit hvor du er nu, og det trøster mit hjerte.

Gitte


_________________________________________________________________

 

ChaDe's Gimmi
Født den 17. juli 2000 - Død den 8. juni 2009


Gimmi fik konstateret spondylose først på året 2009, og desværre blev det hurtigt så slemt, at vi valgte at få hende aflivet den 8. juni. Det var simpelt hen ikke værdigt for hende at skulle gå rundt på 3 ben for vores skyld.
Vi havde selvfølgelig håbet på at hun nu skulle nyde sit otium, efter hun havde givet os 3 pragtfulde hvalpekuld - men sådan skulle det desværre ikke være.

Kære Gimmi, jeg husker så tydeligt da Børge kom hjem med dig en mørk aften i efteråret 2000. Du var så lille, helsort og med fine små stritører, ja faktisk så troede Iso at du var en kat .............. men du voksede dig stor og smuk, og du og Iso havde flere år sammen inden der kom andre hunde ind i vores hjem. Du fik 3 kuld hvalpe og alle er blevet passet efter kunstens regler - du var ubetinget en kanon-avlstæve og mor for disse små vapser.
Men du kunne også være en bestemt dame, og Iso og Chicco var aldrig i tvivl om, at det var dig der havde det sidste ord.

Vi er så heldige at have Asta efter dig, og jeg tror på at hun en dag vil tilegne sig den samme psyke og beslutsomhed som du havde.

Vi savner dig allesammen ufatteligt meget, og jeg ved at der igen en dag vil komme en ny helsort tæve i huset ............

Gitte

 

________________________________________________________________ChaDe's Bali - kaldenavn Nemi
Født den 10. maj 2006 - død den 17. maj 2008.

Nemi var efter Gimmi og ChaDe's Uwe, og det var faktisk lidt tilfældigt at hun kom tilbage til os igen.
Men da køberen i Norge ikke havde helbredet til at træne hende, besluttede vi os for at købe hende tilbage.
Børge hentede hende i Frederikshavn den 19. november 2007, og det var en lidt sky og reserveret hund vi fik i hænderne.
Men i løbet af det halve år vi nåede at have hende, så faldt hun så godt ind hos vores andre hunde og ikke mindst hos vores børn.

Kære Nemi - Livet stoppede ligenu hvor Børge og du havde fundet kemien og samarbejdet i træningen, og der er ingen tvivl om at du var Børges hund.
Vi synes at det hele føles så uretfærdigt, at skal sige farvel til en hund på kun 2 år, som burde have hele livet for sig. Sådan skulle det åbenbart ikke være.

Vi savner dig allesammen ...................

 
Gitte

_________________________________________________________________

 

Iso - født den 15. juni 1995, død den 08. marts 2008

Stambogsnavn: Arras IPO3, BHP3, FP, UHP, AK

Deltaget 1 gang i DcH DM Agility
Deltaget 3 gange i DcH DM IPO3
Deltaget 1 gang i DKK DM IPO3

Iso var nok indbegrebet af den hele hund. Han var ud af højavlslinier, men hans stærke side var helt sikkert det brugsmæssige.
Han har aflagt 13 IPO/BHP 3 prøver og han var aldrig kedelig at se på, hverken til konkurrencer eller til den almindelige træning.
Selvom træningen blev lagt på hylden for 3 år siden, så var han altid med os andre til træning, og bare det at få lov at løbe efter en bold eller få et enkelt bid i ærmet, ja så blev han bare så glad.

Kære Iso - jeg har kendt dig før jeg lærte Børge at kende og fik børn og alt det !  Du skal vide at du altid vil have en stor plads i mit hjerte.

Gitte

 

Gitte og Børge Pedersen | Freltoftevej 7, 5792 Årslev  | Tlf.: 22 29 15 05 | hausdischa@gmail.com