Kennel Haus DisCha - Schæferhunde

Til minde om

 
 
Haus DisCha Barca
Født den 19. marts 2013 - død den 1. august 2022
 
Kære Barca - vores fantastiske rejse sluttede hvor den begyndte - hjemme hos os. Du blev født i vores bryggers og da du blev 8 uger var planen at du skulle ud til en ny familie.
Men det var ikke din plan ...... De besøgende der kom og kiggede på dig, viste du slet ikke interesse for, faktisk har jeg aldrig før set en hvalp vælge mennesker fra som du gjorde den dag
Det endte med at du blev hos os og med mig som din hundefører. Vi startede tidligt ud med bestået færdselsprøve og flot begynder B prøve. Derefter fulgte også en flot IGP1 prøve.
Du elskede at træne alle tre discipliner, dog kunne det være svært at være opmærksom på både figurant og mig samtidig. Men vi fik i fælleskab aflagt IGP2 og IGP3 prøver og du kvalificerede dig til DcH DM i IGP3 hele tre gange. 
Vi deltog i 2021 med en flot 4. plads og pokal for bedste gruppe B (lydighed).
 
Men det er faktisk ikke prøver og DM resultater dig tæller for mig. Du var fantastisk til hvalpe og unge hunde, du var så nervefast og havde det bedste væsen en schæferhund kan have. Jeg er stolt over at have opdrættet dig.
 
Efter DM i 2021 havde jeg besluttet at din karriere i IGP skulle være slut, og bedst som vi skulle hygge os med andre træningstilbud blev du i julen 2021 ramt af en diskusprolaps.
Dig som aldrig har fejlet noget - mere uretfærdigt kan det næsten ikke blive.
Selv om jeg viste at tiden med dig ville blive mindre og mindre, holdt jeg dig i gang med svømning, massage, osteopati og du fik lov at være hund og lege med de andre i haven.
 
Men til sidst kunne kroppen ikke mere, og vi måtte sige farvel. Vores rejse måtte ende.
Kære Barca - du har lært mig så meget. Tak for dig - du vil være i mit hjerte for evigt. 
 
Gitte
 
 
 
Wicky vom Pendel Bach
Født den 18.marts 2010 - død den 7. juni 2021
 
I maj 2010 hentede vi Wicky hjem fra Tyskland. Planen var klar fra start - hun skulle være Børges træningshund og vores nye avlstæve.
Vi blev hurtigt klar over at vi havde fået et tæve med en sund psyke og sine egne meninger.
 
Du var en selvstændig tøs der let kunne sætte drengene på plads herhjemme, og når først aftensmaden var indtaget, så var det ren afslapning på det varme gulv i bryggerset der trak mere, end at være sammen med os.
 
Din selvstændighed gav også Børge kamp til stregen i træningen. Men dog ikke mere end at han fik dig uddannet med IPO1 og AK.
 
To hvalpekuld gav du os - og din sundhed skinnede igennem med flotte HD og AD resultater på alt fotograferet afkom.
Fra dit sidste kuld beholdte vi Enzo, som idag er Børges træningsmakker.
 
Kære Wicky - du vil altid have en specielt plads i mit hjerte. Jeg var overbevist om at vi skulle miste dig i 2018 da du fik et voldsomt sygdomsforløb som følge af en flåtsygdom. Men du var stærk og kom igennem det, men desværre fik du kræft i en mælkekirtel som endte med at blive så stor, at vi i sommeren 2021 måtte sige farvel til dig.
 
Vi er den tid med dig forevigt taknemmelig.
 
Gitte 
 
 
 
 
Haus DisCha Asta
Født den 3. juli 2008 - død den 15. september 2017
 
I juli 2008 fik vi vores første kuld i eget kennelnavn. Gimmi fødte desværre kun 3 hvalpe, men det lå hurtigt i kortene at Børge skulle have en afløser for Gimmi.
Valget faldt på dig Asta - fra start af livet og til det endte, var du ubetinget Børge's hund.
Men du var meget mere. Du var en hund med en enorm stor psyke og selvtillid og selv om du i 2011 desværre var ude for en stor skade i forbindelse med gruppe C, kom du efter det og Børge fik aflagt en IPO 1 prøve samt avlskåring med en flot beskrivelse.
Vi var så stolte som opdrættere.
 
Du elskede at være på træningspladsen, hvis bare Børge var i nærheden - så var du i dit es. Den sidste tid på træningspladsen var i selskab med Cecilie til agility.
Ligesom I var ved at være klar til konkurrencer i agility - skete der desværre det, at du fik revet en muskel over i dit ene bagben. En skade du desværre aldrig kom dig 100% over.
Vi er så heldige at have Barca efter dig - en kærlig og dejlig hundedreng.
 
Kære Asta - nu er du i hundehimlen og leger med din bedste ven Chicco. Jeg ved at denne leg vil vare for evigt.
 
Gitte
 
 
 
 

 

Disager's Chicco
Født den 21. november 2004 - Død den 2. marts 2016

I slutningen af 2004 besluttede vi os for, at jeg skulle have en ny hund at træne med. Valget faldt på Kennel Disager på Sjælland, hvor de havde et lækkert kuld brugshundehvalpe efter Satoris Znilde og Ury vom Fuchsgraben. Det blev starten på en lærerig procces - da arbejdet med en schæfer efter brugshundelinjer, var noget nyt for mig. Ingen tvivl om at Chicco blev en stor udfordring for mig, da han havde så ekstremt meget drift - specielt i lydighed. Mit temperament og Chicco's høje drift, gav da også udslag i flere besøg på skadestuen efter træning.
Men som årene gik og vi fik "styr" på hinanden, lykkedes det at få aflagt en IPO 2 prøve. Efterfølgende stillede vi til udtagelse i IPO 3, men fik desværre ikke point nok til en DM billet.
Chicco's ekstreme lyst til at lave noget, gav desværre udslag i forstuvede forben og når han så var fit igen og vi begyndte træningen endte han desværre igen med halthed. Derfor besluttede jeg, at droppe konkurrencetræningen med ham i en alder af blot 8 år. Jeg fortsatte dog træningen af alle tre discipliner og han elskede at komme med ud og træne.

Kære Chicco - jeg savner dig ufatteligt meget, jeg savner at træne med dig og jeg savner dit skønne tillidsfulde blik fra de mørkebrune øjne.
Selvom jeg havde de store planer for dig og mig, og at de ikke gik som ventet - ville jeg ikke have undværet dig og dit skønne væsen. Du var den bedste repræsentant for schæferhunden - du var en ENER.

Gitte

 

 

 

ChaDe's Mercedes - kaldenavn Isa

Født den 17.november 2008 - Død den 5. februar 2014 

Isa blev hentet på Sjælland da hun var 4 mdr. gammel. Planen var at hun skulle indgå i vores avl, men HD fotograferingen viste desværre C på begge hofter.
Dette betød dog intet for den lille friske og altid glade hund hun var. Hun var altid den lille "bitch" og bestemte dame i huset - og hun havde absolut ingen problemer med at sætte den øvrige flok på plads.
Isa blev Cecilie's hund og træningskammerat, og de nåede da også at stille til lidt konkurrencer i DcH programmet.
Men bedst som planen var, at år 2014 skulle være det år hvor parret skulle avancere til B-klassen, ja så blev Isa desværre ramt af spondylose.

Kære Isa, planen var jo egentlig at du og jeg skulle have trænet IPO sammen - men vi havde bare ikke kemien sammen på træningspladsen.
Helt anderledes var det heldigvis herhjemme - hvor vi to altid kunne hygge os i haven, ja, du skulle altid ligge i det bed som jeg havde gang i...................... og i stuen hvor du altid lige skulle ligge ved sofaen, så du kunne blive nusset hele aftenen.
Du skal vide at savnet af dig er enormt og fuldstændig uvirkeligt - jeg er så ked af,at jeg ikke fik sagt rigtigt farvel til dig - men jeg ved at du har det godt og smertefrit hvor du er nu, og det trøster mit hjerte.

Gitte 

ChaDe's Gimmi
Født den 17. juli 2000 - Død den 8. juni 2009


Gimmi fik konstateret spondylose først på året 2009, og desværre blev det hurtigt så slemt, at vi valgte at få hende aflivet den 8. juni. Det var simpelt hen ikke værdigt for hende at skulle gå rundt på 3 ben for vores skyld.
Vi havde selvfølgelig håbet på at hun nu skulle nyde sit otium, efter hun havde givet os 3 pragtfulde hvalpekuld - men sådan skulle det desværre ikke være.

Kære Gimmi, jeg husker så tydeligt da Børge kom hjem med dig en mørk aften i efteråret 2000. Du var så lille, helsort og med fine små stritører, ja faktisk så troede Iso at du var en kat .............. men du voksede dig stor og smuk, og du og Iso havde flere år sammen inden der kom andre hunde ind i vores hjem. Du fik 3 kuld hvalpe og alle er blevet passet efter kunstens regler - du var ubetinget en kanon-avlstæve og mor for disse små vapser.
Men du kunne også være en bestemt dame, og Iso og Chicco var aldrig i tvivl om, at det var dig der havde det sidste ord.

Vi er så heldige at have Asta efter dig, og jeg tror på at hun en dag vil tilegne sig den samme psyke og beslutsomhed som du havde.

Vi savner dig allesammen ufatteligt meget, og jeg ved at der igen en dag vil komme en ny helsort tæve i huset ............

Gitte

 

 ChaDe's Bali - kaldenavn Nemi
Født den 10. maj 2006 - død den 17. maj 2008.

Nemi var efter Gimmi og ChaDe's Uwe, og det var faktisk lidt tilfældigt at hun kom tilbage til os igen.
Men da køberen i Norge ikke havde helbredet til at træne hende, besluttede vi os for at købe hende tilbage.
Børge hentede hende i Frederikshavn den 19. november 2007, og det var en lidt sky og reserveret hund vi fik i hænderne.
Men i løbet af det halve år vi nåede at have hende, så faldt hun så godt ind hos vores andre hunde og ikke mindst hos vores børn.

Kære Nemi - Livet stoppede ligenu hvor Børge og du havde fundet kemien og samarbejdet i træningen, og der er ingen tvivl om at du var Børges hund.
Vi synes at det hele føles så uretfærdigt, at skal sige farvel til en hund på kun 2 år, som burde have hele livet for sig. Sådan skulle det åbenbart ikke være.

Vi savner dig allesammen ...................

 
Gitte

 

 

Arras - kaldenavn Iso
Født den 15. juni 1995 - død den 08. marts 2008


Stambogsnavn: Arras IPO3, BHP3, FP, UHP, AK

Deltaget 1 gang i DcH DM Agility
Deltaget 3 gange i DcH DM IPO3
Deltaget 1 gang i DKK DM IPO3

Iso var nok indbegrebet af den hele hund. Han var ud af højavlslinier, men hans stærke side var helt sikkert det brugsmæssige.
Han har aflagt 13 IPO/BHP 3 prøver og han var aldrig kedelig at se på, hverken til konkurrencer eller til den almindelige træning.
Selvom træningen blev lagt på hylden for 3 år siden, så var han altid med os andre til træning, og bare det at få lov at løbe efter en bold eller få et enkelt bid i ærmet, ja så blev han bare så glad.

Kære Iso - jeg har kendt dig før jeg lærte Børge at kende og fik børn og alt det !  Du skal vide at du altid vil have en stor plads i mit hjerte.

Gitte

 

Gitte og Børge Pedersen | Freltoftevej 7, 5792 Årslev  | Tlf.: 22 29 15 05 | hausdischa@gmail.com